Heen en weer

De Linquenda II vervoert in de zomermaanden wandelaars en fietsers van en naar Middelharnis, Stellendam en Tiengemeten.

Op deze tochten wordt niet gezeild en fungeert ons zeilschip als motorboot.

U geniet van de wind, het water en vaak ook…de zon. En ook voor koffie en thee en zelfgemaakte appeltaart kunt u bij ons terecht.

U stapt op in Hellevoetsluis bij onze ligplaats, Tramhaven 1, zie contactpagina. In Middelharnis stapt u op bij Havenhoofd 6.

Maximaal vervoeren wij 35 personen. U kunt telefonisch reserveren.

Middelharnis
Middelharnis beschikt over een uniek winkelcentrum met de naam D’n Diek. Een 2 km lange winkeldijk met een gevarieerd winkelaanbod met terrassen op en onder aan de dijk en in de straten die uitkomen op de dijk.
Het winkelcentrum grenst aan de pittoreske oude dorpskernen van Middelharnis en Sommelsdijk maar ook aan de unieke jachthaven van Middelharnis omringd met diverse terrassen waar het goed toeven is.
Iedere woensdag is er weekmarkt in het centrum van Sommelsdijk.

Stellendam
In Stellendam kunt u een bezoek brengen aan de visafslag of de zeehondenopvang A Seal.
Bij A Seal kun je echte zeehonden van heel dichtbij bekijken. Je kunt ook zien hoe de vele vrijwilligers de dieren dagelijks verzorgen en je komt van alles te weten over de verschillende zeehonden die leven in ons gebied.

Maar A Seal is meer dan alleen een zeehondenopvang! Bij A Seal voelt het net of je in zee bent. Je klimt op zandbanken en geniet van een uitzicht wat je nog nooit eerder zo hebt gezien. Wie goed kijkt in boeien en aangespoelde zeecontainers, ontdekt allerlei leuke weetjes over het redden van mens en dier.
Direct naast de opvang ligt het restaurant Zoet of Zout. In dit sfeervolle restaurant kun je heerlijk lunchen of dineren en genieten van het uitzicht over het Haringvliet. Het restaurant beschikt over een groot terras met speeltuin, ook binnen is er een speelhoek ingericht.
De Linquenda II meert af aan de steigers voor de sluis aan de kant van het Haringvliet.

Tiengemeten
Er zijn van die plekken in eigen land die je gezien moet hebben. Tiengemeten bijvoorbeeld. Een gek stukje Nederland. En tegelijk o zo Hollands. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan.
Proef de sfeer van het Hollandse platteland van toen. Bezichtig de musea, gevestigd in monumentale boerenhoeves. Kijk uit over de rivier en het weidse vlakke land. En strijk daarna lekker neer op een terrasje.

U kunt op- en afstappen waar u wilt. U kunt dus wandelen of fietsen naar Stellendam of Middelharnis en met ons terugvaren naar Hellevoetsluis. Of andersom! Plan uw eigen dag naar eigen behoeften!
Inmiddels zijn er al vaste klanten die alleen komen voor het meevaren en de lekkere appeltaart! Ieder zijn eigen ding!

Tarieven en dienstregeling, zie folder:

folder 2018 voor- en achterkant

folder 2018